VTISI Z DNEVA AKTIVNIH METULJČIC

VTISI Z DNEVA AKTIVNIH METULJČIC

Živjo!

Moji vtisi z ekskurzije 27.5.2017 na Gorenjsko:

Oba z možem sva se z veseljem odzvala in se odpravila na izlet oz. ekskurzijo društva Metuljčica na Gorenjsko. Imeli smo prekrasen, vroč in sončen dan (saj smo ga prav zato lepo naročili, mar ne … )

Najprej smo se odpravili v turistično mesto Begunje, kjer smo obiskali in si ogledali Muzej talcev. Bilo je zelo zanimivo, saj je bilo veliko zgodovinskih zapisov, nekaj slik in predvsem kar nekaj zaporov (v njih je bilo veliko podpisov zapornikov ). Nato smo se na kratko ustavili v rojstni hiši glasbenika narodne zabavne glasbe Slavka Avsenika oz. v njegovi gostilni Pri Jožovcu. Tam smo se malo okrepčali in popili kavico oz. pijačo.

Nato smo se počasi odpeljali proti Blejskemu vintgarju, kjer je bilo prelepo in zelo veliko turistov. Prehodili smo čisto do vrha, čeprav je bilo še nekaj poti od zgornjega mostu. Poslikali smo kar nekaj zanimivih poti, reko Radovno in slapove in naredili posnetke – selfi… Tu smo naredili še nekaj “gasilskih” oz. skupnih fotografij. Po tej hoji smo se odpravili na kosilo v Žirovnico, kjer so nam prav prijazno postregli s pijačo in zelo dobro hrano.

Po dobrem obedu pa smo se lepo počasi odpravili še v prečudovito mesto Radovljico, kjer smo obiskali in si ogledali Čebelarski muzej. Tam so nam pokazali vse o čebelah, čebelarjih, čebel­njakih, slike in podobno. Ogledali smo si kratek film tudi o tem. Nato smo si še ogledali Mestni muzej, ki je bil zraven. Tam smo videli zanimivosti iz dobe pisatelja oz. dramatika, zgodovinarja,.. Antona Tomaža Linharta, kjer so predvajali film Matiček se ženi. Razstavljeno je bilo nekaj slik, obleke iz tistega časa (za ženske in moške), kipi, in še druge zanimivosti.

Na koncu pa smo se počasi odpravili proti domu. Na avtobusu pa smo celo pot imeli pravo zabavo, saj nam je gospod iz Postojnske skupine Metuljčic igral na kitaro, ostali pa smo peli na ves glas. Dobre volje ni manjkalo, prav vsi smo uživali ??????

 

Lepe sončne in tople počitnice in dopustov želiva vsem Metuljčicam in Metuljčkom!??

Lep sončen in topel pozdrav!

Natalija in Boštjan Karlič