Uporabne povezave

Metuljčica / Uporabne povezave

Med.Over.Net forum

Povezava do teme »obolela ščitnica« kjer boste našli 150 strani in več kot 7.000 vprašanj in odgovorov povezanih s ščitnico in težavami s ščitnico.

Tukaj najdete obdelan Hashimoto in Graves, radiojod, nespečnost, težave z očmi, kako vpliva ščitnica na razvoj ploda in zakaj je pomembno, da med nosečnostjo preverjate ščitnične hormone.

Klepetalnica

Člani društva Metuljčica smo bili aktivni tudi v klepetalnici, ki jo najdete na tej povezavi.

Tukaj najdete vse, od raka ščitnice do nervoznih nog, do tega kako si lahko pomagate s pravo prehrano in kateri prehrambni dodatki so dobri za podporo ščitnici; tudi o težavah s ščitnico pri otrocih in med nosečnostjo.

Metuljčica

V Društvu Metuljčica poskušamo iti v korak s časom in smo aktivni tudi na Facebooku.

Skupina je zaprtega tipa, v njej pa so dobrodošli vsi, ki imate kakršnakoli vprašanja o ščitnici ali pa težave z njo. Preden boste lahko pregledovali vsebino, se morate prijaviti in ob prijavi izpolniti kratek vprašalnik in sprejeti pogoje delovanja skupine. Dobrodošli!

revija-viva-logo

Motnje v delovanju ščitnice (članki revija VIVA)

Na tej povezavi vas čaka zanimiv članek posvečen ščitnici. Opisuje nekatere motnje v delovanju ščitnice, anatomijo ščitnice, razliko med hipo in hiper tireodizmom, nekaj pove tudi o Hashimotu in Gravesu ter subakutnem vnetju, raku ščitnice … Omenja različne metode in načine zdravljenja in podaja najbolj pogoste simptome, ki se pojavijo pri težavah s preveč ali premalo delujočo ščitnico.

revija-viva-logo

Nepravilno delovanje ščitnice

Zanimiv zapis o tem kako prepoznati nepravilno delujočo ščitnico. Zakaj ljudi s premalo delujočo ščitnico pogosto zebe in zakaj simptomi depresije niso vedno »prava depresija«, ki jo je treba zdraviti z zdravili in psiho terapijo, ampak le eden od simptomov premalo delujoče ščitnice.

Motnje v delovanju ščitnice

Tukaj najdete dokument, ki ga je spisal dr. marko Drešček pod okriljem Združenja zdravnikov družinske medicine in Zavoda za razvoj družinske medicine in odgovarja na najpogostejša vprašanja povezana z motnjami v delovanju ščitnice.

Zdravstvena-info--logo

Multimedijski zdravstveni portal

Koristne  in zanimive informacije in nasveti zbrani na portali Zdravstvena.info

Wikipedia o ščitnici

Portal, kjer je zbrano »vso znanje« tega sveta – Wikipedia, kjer tudi najdete marsikaj zanimivega i koristnega o ščitnici, o njenih funkcijah in nalogah, o T4 in T3 in da TSH pravzaprav ni ščitnični hormon.

Thyrogen zdravilo

Povezava do strani ema.europa.eu, kjer najdete opis zdravila, ki vsebuje thyrotropin alfa. Jemljejo ga pacienti, ki so jim odstranili ščitnico zaradi raka.