Strokovna ekskurzija v Zdravilni gaj Tunjice in Terme Snovik 17.11.2012

Strokovna ekskurzija v Zdravilni gaj Tunjice in Terme Snovik 17.11.2012

V soboto 17. novembra, smo imele članice in člani Društva za pomoč pri obolenjih ščitnice Metuljčica svoj dan. Odpeljali smo se na strokovno ekskurzijo v Zdravilni gaj Tunjice pri Kamniku in Terme Snovik.

Kmalu po šesti uri zjutraj smo se iz Črnomlja odpeljali  proti Novem mestu, kjer se nam je priključila skupina novomeških Metuljčic. Z veliko dobre volje smo pot nadaljevali proti Ljubljani. Tam sta vstopili skupini iz Ljubljane in Postojne. Dobra volja in veselje sta napolnili avtobus tako, da bi skoraj zmanjkalo prostora za kranjske Metuljčice, ki so zapolnile še zadnje sedeže v avtobusu. Med potjo smo se prijetno veselili in sladkali z dobrotami, ki so jih spekle Belokranjke. Stkala so se tudi nova  prijateljstva.

V dopoldanskih urah smo prispeli v Tunjice pri Kamniku. Naš namen je bil ogled Zdravilnega gaja-centra, ki je namenjen sprostitvi, revitalizaciji in krepitvi telesa. Vodja gaja nas je po določenih energijskih točkah vodila skozi gaj. Seznanila nas je o delovanju posameznih energijskih točk.

Po ogledu smo se vračali do avtobusa, nato pa odpeljali proti Termam Snovik. Na poti do Term smo se ustavili pri izviru termalne vode v vasi Potok, ki je zelo bogata z magnezijem in kalcijem, poleg ostalih mineralov in katere temperatura je  na samem izviru od 28- 30 st.C. Je zelo dobra za kosti,kožo in prebavo..Radiestezisti so z meritvami dokazali, da seva modro indigo barvo, zelo dobro za ljudi, ki imajo težave z žlezami, posebno s ščitnico. Povečuje energetsko polje v  človeškem telesu in  je koristna za ljudi, ki prebolevajo bolezni. Po želji smo si vodo lahko tudi natočili v plastenke.

V Termah Snovik smo naredili malo daljši postanek. Najprej smo si ogledali same Terme in njihov zeliščni vrt. Sledilo je zasluženo kosilo, potem pa kopanje v bazenu.

Malo utrujeni, vendar še vedno dobre volje in polni energije smo se v večernih urah vračali domov. Prijetna družba, nova prijateljstva nam dajejo energijo in moč za nadaljnje delo.

Hvala vodji kranjske skupine za organizacijo in vodenje ekskurzije.

Darinka

 

 

In še nekaj vtisov udeleženk :

Hvala za zelo lepo ekskurzijo in odlično organizacijo. Ostala mi bo v zelo lepem spominu. LP  Sonja

Res hvala tudi za tako lepo ekskurzio izlet in komaj čakam decembrskega srečanja. Katja

Zahvaljujem se  za tako prečudovit, neponovljiv dan, ki smo ga Metuljčice užile na sobotni ekskurziji.

Bilo je tako doživeto, da je v teh časih že prava redkost, da doživiš kaj takega.

Zavedam se, da je bilo vloženo veliko truda in energije v celoten projekt za kar sem-smo neizmerno hvaležne.

Že na srečanju ljubljanske skupine je Meta poudarila, da si se maximalno angažirala…Hvala ti!

Nimam niti najmanjše pripombe in samo želim si lahko, da bi še kdaj doživeli tako lepo srečanje.

Naj se ti povrne vse dobro kar si storila za nas. Jaz si to močno želim zate.

Hvala še enkrat in lepo se imejte v kranjski skupini.    Helena

Carica, super je bilo. Ni bilo nobenih napak, vse lepo potekalo. Upoštevala naše želje in bila pripravljena spreminjati urnik izleta tudi na želje, ki so se pojavile kasneje. Res super, da je bil tak velik odziv. Se veselim, da bo še kaj podobnega.  Lp-Marijana

Hvala, da sem smela ta lepi spis prebrati.Sem Metuljčica iz Novomeške skupine. Žal se zaradi osebnih zadržkov, iekskurzije nisem mogla udeležiti. Toda v naprej si med tako družbo vsekakor želim priti. Še enkart hvala, in lepo pozdravljeni!

Gordana

 Program in delovanje sofinancira FIHO.
Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO

——————————————————————————————–

In še slike:

 

snovik06_nov2012 snovik05_nov2012 snovik01_nov2012 snovik02_nov2012 snovik10_nov2012 snovik09_nov2012 snovik08_nov2012 snovik04_nov2012 snovik03_nov2012 snovik07_nov2012