Srečanje Primorskih metuljčic 31. 8. 2019

Srečanje Primorskih metuljčic 31. 8. 2019

Pa je za nami.

V soboto 31.8.2019 smo v postojnski skupini za samopomoč organizirali SREČANJE PRIMORSKIH METULJČIC. Ob lepem sončnem vremenu smo se zbrali pred Zdravstvenim domom Postojna in nadaljevali pot v 7 km oddaljen krajinski park Rakov Škocjan.

Po kratkem uvodnem govoru in skromnem prigrizku smo se podali po lepi naravoslovni učni poti ob reki Rak, ki nam jo je predstavil naš gost Bernard. Najprej smo si ogledali Mali naravni most in nadaljevali pot med visokimi smrekami do Velikega naravnega mostu. Tišina gozda in lepota okolice je zbudila v nas prijetne občutke dobrega počutja in radosti, tako da je med nami kar zavladala tišina. Vsak po svoje smo doživljali te magične trenutke. Nekako na polovici poti smo se ustavili ob razvalinah cerkvice sv. Kancijana, zavetnika preganjanih, kjer smo si nabrali energijo za nadaljevanje poti.

Počitek smo pripravili tudi pri Gigantu Rakovega Škocjana, hrastu starem skoraj tristo let, kjer smo imeli predstavitev zdravljenja z drevesi ter nadaljevali pot do energijskih točk v bližini hotela.

Po skoraj enournem nabiranju energij na devetih energijskih točkah smo se vrnili do parkirišča, kjer smo imeli kosilo. Člani postojnske skupine za samopomoč so v lastni režiji pripravili pravo kosilo za ščitnične bolnike, ki je sledilo smernicam vegi in brezglutenske prehrane. Navduševali smo se nad riževo in fižolovo solato, bučnim namazom, narastkom iz prosene kaše in pirinim kruhom ter svežimi paradižniki. Seveda pa ni manjkal niti zdravilni teran in obilica slaščic, tako da smo se kar zaklepetali in se pozno popoldne odpravili proti domu.

Vsi udeleženci smo bili mnenja, da smo si pripravili prav poseben dan, poln lepih trenutkov in doživetij ter da ga bo treba ponovit. Vsekakor takrat pričakujemo še več udeležencev.

Na koncu pa velja moja zahvala vsem, ki so pripomogli k organizaciji tega srečanja, predsednici Janji za pozdravne besede in pa Občini Postojna, ki je delno sofinancirala ta dogodek.

Magda Tomšič

Vodja postojnske skupine za samopomoč