PREDAVANJE V POSTOJNI

PREDAVANJE V POSTOJNI

Društvo Metuljčica je v sredo 7.2.2018 v Postojni pripravilo predavanje »Velika težava je lahko tudi manjša«. Predavateljica Pika Rajnar, prva dama slovenskega EFT, je številnim poslušalcem predstavila metodo EFT. Ta je v osnovi namenjena vsem, ki se želijo rešiti svojih čustvenih težav, velikih ali majhnih, hkrati pa želijo pomagati sami sebi. Take težave na prvi pogled izvirajo iz konkretnih situacij, zato se jim v običajnem odraslem življenju poskušamo čim bolj izogibati. Ko se znajdemo v taki situaciji, nam nobeno prejšnje izogibanje nič ne pomaga, takrat navadno jasno čutimo, kako velika je v resnici težava.

Predavateljici je uspelo vzpostaviti stik s slušatelji do take mere, da se je v prostoru razlegal smeh, sproščenost, pozorno spremljanje predstavitve same tehnike EFT in aktivno sodelov-anje. In če je tapkanje orodje s katerim lahko sami storimo nekaj dobrega zase, potem smo po tem predavanju odšli domov v prepričanju, da bomo poskusili osvojiti to tehniko in si tako polepšali naše vsakdanje doživljanje dogodkov. Ne samo ščitnični bolniki, tudi vsi drugi bolni in zdravi se namreč v svojem običajnem življenju vsakodnevno soočamo z različnimi dogodki, ki na nas vplivajo vzpodbujajoče ali razdiralno, zlasti močni, neprijetni občutki nam delajo škodo, ne koristi.

Samo predavanje je bilo namenjeno tudi predstavitvi delovanja društva Metuljčica, ki v letošnjem letu načrtuje kar nekaj dogodkov, s katerimi želi ščitničnim bolnikom in vsem drugim približati bolezni ščitnice, pa naj bo to z izobraževanjem ali pa z druženjem.

Za izvedbo predavanja se je društvo Metuljčica povezalo s Koronarnim društvom Postojna in Društvom upokojencev Postojna, saj skupaj zmoremo več in boljše.

Tudi tokrat se zahvaljujemo za pomoč pri izvedbi predavanja članom društva Metuljčica, skupini za samopomoč Postojna, Občini Postojna kot sofinancerju ter Radiu 94 in Studiu Proteus, ki sta medijsko podprla celotni dogodek.

In ne nazadnje, takih predavanj si želimo tudi v prihodnje.

Pripravila

Magda Tomšič

Vodja postojnske skupine za samopomoč