Predavanje v Mariboru 12.4.2013

Predavanje v Mariboru 12.4.2013

Zanimivo srečanje Metuljčice v Mariboru PDF Natisni E-pošta
V petek, 12. aprila 2013, je v prostorih IZUMa v Mariboru potekalo izredno zanimivo in poučno predavanje, ki ga je pripravil dr. Edvard Pirnat na temo Ščitnica in srce.

Velik odziv in obisk ter sama obravnavana tematika, so dokazali, da je zanimanja za vedno bolj prepoznavne in pogoste motnje v delovanju ščitnice vsakič več ter da so vsaka taka predavanja še kako dobrodošla.

Predavanje se je pričelo ob 17. uri, po kratkem nagovoru ge. Janje Drenšek, predsednice društva Metuljčica, ki je bilo organizator in pobudnik predavanja. Društvo, ki je bilo ustanovljeno leta 2006, z namenom pomagati obolelim za boleznimi ščitnice skozi skupine za samopomoč, ki se mesečno srečujejo po različnih krajih, skrbi, da padajo miti in tabuji o teh boleznih in tako pripomore k vedno večjemu osveščanju ter podpori, ki sta ključnega pomena.

Nadaljeval je dr. Edvard Pirnat, ki je poskrbel za zanimivo in lahko razumljivo predavanje, na katerem smo dobili globlji vpogled na vpliv, ki ga ščitnica ima na srce, na samo delovanje ščitnice ter raznih pojavnih oblikah bolezni.
Predavanju so sledila vprašanja in po premagani začetni tremi, so ta začela kar deževati ter znova dokazala, da sta tako pogostost kot sama težavnost obolenj veliko večja, kot bi kdorkoli znal presoditi.

Prav iz tega razloga se je ustanovila tudi mariborska skupina Metuljčic, ki bo kot podobne skupine delovala enkrat mesečno s srečanji vseh tistih, ki nas je bolezen ščitnice tako ali drugače zaznamovala.

Ob tem se naj še iskreno zahvalimo Institu informacijskih znanosti IZUMu, ki nam je povsem nesebično odstopil svoje prostore in omogočil predavanje.
Prav tako srčna hvala dr. Edvardu Pirnatu, ki je s svojim neizmernim strokovnim znanjem in podkovanostjo ter z veliko mero človečnosti in razumevanja predstavil naše bolezni.
Posebna hvala pa tudi vsem, ki ste se v tako velikem številu odzvali na povabilu in upamo, da ste zvedeli mariskaj poučnega.

Ana Javornik

 

Program in delovanje sofinancira FIHO.
Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO