Metuljčica praznuje 10.let

Metuljčica praznuje 10.let

Letos avgusta je minilo že deset let odkar je bilo naše društvo Metuljčica registrirano. Člani društva smo obletnico proslavili s slovesnostjo v Novem mestu.

V sklopu kulturnega programa smo se iskreno zahvalili ustanoviteljem, predsednicam društva, članom strokovnega sveta in vsem prizadevnim članom. Ob 10. letnici smo izdali brošuro društva. Druženje smo nadaljevali z ogledom lepot Novega mesta; lahko smo izbrali pot po reki Krki na Rudolfovemu splavu, kjer nas je slikovitost reke in zgovornost perice na splavu navdušila, ali pa smo se odločili za voden peš ogled mesta, pot nas je vodila navkreber čez kapiteljski grič, kjer smo občudovali znamenito Tintorettovo sliko Sv. Nikolaja, in nato stopili po lepih ozkih starih uličicah do Mestnega trga.

Prijetno druženje smo sklenili s kosilom in okusnimi sladicami prizadevnih članic novomeške skupine in ga v sončnem popoldnevu, zazrti v mirno gladino zelene reke Krke, še nadaljevali z živahnimi pomenki, v katerih smo obujali spomine in izmenjevali mnenja in koristne izkušnje o naših ščitnicah.

Eva

Program in delovanje sofinancira FIHO.
Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

dscn1193dscn1195dscn1219dscn1227dscn1229