DAN ŠČITNICE 9.3.2019

DAN ŠČITNICE 9.3.2019

Za nami je čudovit dan, poln novih spoznanj in pozitivnih vtisov. Prvi projekt društva Metuljčica, vsakoletni Dan ščitnice, nas tudi letos ni razočaral. Prvi predavatelj prof.dr. Borut Štrukelj nam je predstavil imunski sistem, njegov pomen in nam svetoval, kaj lahko sami naredimo pri ohranjanju – krepitvi imunskega sistema. Članice smo se zelo potrudile in profesorja zasule z vprašanji. Z obilo znanja mu ni bilo težko potešiti naše radovednosti. Debata bi se razvila v cel dan, če ne bi imeli omejenega časa. Vse smo si bile enotne, da profesorja še povabimo na naše srečanje.

Pred odmorom, namenjenim za druženje, smo izvedli občni zbor in sprejeli zaključni račun za leto 2018. Zahvaljujemo se našim največjim financerjem FIHO, občini NM, občini PO in podjetju Darsad d.o.o. Za dobro počutje je poskrbel Biotehniški izobraževalni center s prispevkom v obliki slano sladkega peciva. Kljub temu, da imamo ščitničarke probleme s težo, se nam kar zasvetijo oči ob pecivu. Hvala Biotehniškemu izobraževalnemu centru za donacijo in ne pozabite na nas tudi drugo leto.

Druga predavateljica je bila dr. Nataša Bedernjak Bajuk. V zadnjem času se je društvu pridružilo veliko članic z diagnozo bazedovka, zato je bila tema predavanja hipertiroza. Nismo pa se mogli ogniti še drugih tem kot so prehrana, D vitamin, selen, cink in drugo. Predavateljica je potrpežljivo odgovarjala na vprašanja. V prijetnem vzdušju so le ta prerasla v pravo debato. Prehitro je potekel tudi čas namenjen za Dan ščitnice. Polne novih znanj, vtisov in poznanstev smo se razšle in si obljubile, da bomo na naših mesečnih srečanjih nadaljevale z obnovo in utrditvijo pridobljenega znanja.