Dan Ščitnice 26.3.2011

Dan Ščitnice 26.3.2011

Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice METULJČICA

VABI NA SREČANJE OB DNEVU ŠČITNICE

26.03. 2011 v Ljubljani, Trg Mladinskih delovnih brigad 7. sejna soba nekdanje Občine Vič

  Vljudno vabljeni!

Program:

Ob 9 uri:

predavanje univ. dipl. sociologa in psihoterapevta Boruta Pogačnika

» Sam sebi terapevt«

      Ob 11 uri:

        občni zbor društva

      Ob 12 uri:

           odmor

            Ob 13 uri:

predavanji z odgovori na vprašanja:

doc. dr. Simone Gaberšček, dr. med. :    »Nosečnost in ščitnica«

                                                 doc. dr. Katje Zaletel, dr. med.:     »Hipotiroza«


V soboto, 26.3.2011 je organiziralo društvo Metuljčica občni zbor društva, katerega je dopolnilo z več zanimivimi predavanji in ki je tako prerasel v vseslovensko srečanje ščitničnih bolnikov, poimenovano DAN ŠČITNICE. Srečali smo se v Ljubljani, na Trgu MDB 7, v veliki dvorani MOL.

Po pozdravnem nagovoru naše predsednice je besedo prevzel univ.dipl.sociolog in psihoterapevt dr.Borut Pogačnik, ki nam je – to pot že četrtič – predaval o tem kako si lahko pomagamo kadar smo v stiski. Letošnje predavanje je imelo naslov »Sam sebi terapevt« in je bilo kot vedno zelo zanimivo in čas je minil hitreje kot bi si želeli. Komaj da smo utegnili izvesti vajo sproščanja, ki nam je kot vedno pokazala kako enostavno si lahko pomagamo, če si le vzamemo zase nekaj minut dnevno….. Dr.Pogačnik nam je ponudil tudi individualna svetovanja ali srečanja v manjših skupinah (do 8 ljudi), katera bi vodil občasno kot terapevt. V kolikor bi se kdo želel obrniti nanj, nam je posredoval svojo telefonsko številko. (v kolikor si je kdo ni uetgnil zapisati: 041/381-679)

Po kratkem odmoru je sledil občni zbor društva. Posamezne vodje skupin za samopomoč so podale poročila o delu skupin, predsednica nas je seznanila z delom celotnega društva v preteklem letu in planom za naslednje leto. Bili smo sklepčni in potrdili poročila ter plan dela.

Sledil je daljši odmor z zakusko, priliko za klepet, izmenjavo izkušenj in na sploh prijetno druženje.

Popoldanski del srečanja je bil namenjen izobraževanju s področja ščitničnih bolezni. Doc.dr.Simona Gaberšček, dr.med, nam je predavala o nosečnosti in ščitnici – poteku in problematiki nosečnosti in o tem, na kaj moramo biti še posebej pozorni v takem stanju. Doc.dr.Katja Zaletel, dr.med, pa nam je predavala o Hipotirozi – kako jo prepoznamo, kako se razvija in kako jo zdravimo.  Zelo dragocen za vse nas je bil zaključek predavanj, ko sta predavateljici odgovarjali na naša številna vprašanja. Prav vsak od prisotnih je imel priložnost, da je razjasnil svoje morebitne dvome o bolezni in njenem poteku.

Razšli smo se s prijetnim z občutkom, da smo preživeli koristen in poučen dan, se veliko naučili in prijetno poklepetali. Obljubili smo si, da bomo podobno srečanje s predavanji ponovili, morda že jeseni.

Ob tej priliki se Metuljčica iskreno zahvaljuje vsem, ki so nam omogočili srečanje :

  • Mestna občina Ljubljana – MOL
  • Genzyme Adriatic d.o.o. – GENZYME
  • Biotehniški izobraževalni center – http://www.bic-lj.si/
  • Pivovarna UNION Ljubljana – http://www.pivo-union.si/index.asp
  • Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
  • … ter seveda članicam, ki so marljivo delale in doprinesle svoj delček k izvedbi Dneva ščitnice.

 

 

dsci_mar2011_23 dsci_mar2011_26 dsci_mar2011_33 dsci_mar2011_36 dsci_mar2011_01 dsci_mar2011_22 dsci_mar2011_25