Dan aktivnih Metuljčic 24.5.2014

Dan aktivnih Metuljčic 24.5.2014

Na čudovito sončno soboto smo se aktivne Metuljčice zbrale v Ljubljani. Po uvodnem pozdravnem govoru naše predsednice ge. Janje Drenšek smo pričele z aktivno telovadbo na Špici ob Ljubljanici pod vodstvom predstavnic Šole zdravja iz Ljubljane. Ena ura telovadbe  nas je  dodobra zadihala in ugotovile smo, da nas  bolijo mišice, za katere še vedele nismo, da jih imamo.

dscn0227

dscn0229

dscn0233

dscn0231

Po okrepčilu smo se podale v bližnji Botanični vrt. Ogledale smo si raznovrstne rastline in izvedele mnogo koristnih podatkov.  Vodička Botaničnega vrta nam je med drugim razložila, kakšna je razlika med čemažem in šmarnico. Najbolj smo se zanimale za drevo ginko, saj sta med drugim veliki težavi ščitničark prav koncentracija in spomin.Zelo zanimiv je tudi tropski vrt.

Image

Image

Po ogledu so bili naši želodčki že prazni, zato smo se odpravili na okusno kosilo v Biotehniši izobraževalni center. Prijetno so nas presenetili z obilnim in zelo dobrim kosilom. Še posebno je bila slastna sladica. Velika pohvala kuharjem. Po kosilu je bil čas za sproščen klepet, izmenjavo izkušenj in podajanja predlogov za naslednje aktivnosti našega društva. Za konec pa nam je ga… Pika Rajnar na lahkoten, zabaven in zanimiv način razkrila skrivnostni svet tapkanja.

Image

V poznih popoldanskih urah se je naš Dan aktivnih Metuljčic zaključil. Zahvaljujemo se vodji ljubljanske skupine ge. Alenki Malnar in Klavdiji Eržen za organizacijo res krasnega dneva, nabitega s pozitivno energijo.

Še nekaj slik:

168 211 169