BELOKRANJSKO SREČANJE MALO DRUGAČE

BELOKRANJSKO SREČANJE MALO DRUGAČE

Metuljčice in Metuljčki iz Bele krajine na pohodu do jame Grdanji skedenj

V mesecu juniju se končujejo aktivnosti društev, saj se začenjajo poletne počitnice. Zato so člani in članice skupine za samopomoč v Črnomlju, ki deluje v okviru Društva za pomoč pri obolenjih ščitnice Metuljčica sklenili, da zadnji sestanek skupine oblikujejo malo drugače in se odločili za pohod do jame Grdanji skedenj nad Gričem.

Zbrali so se pred Gradom v Črnomlju, potem pa se z avti odpeljali do Griča. Od tam so se odpravili na dobre pol ure dolg pohod po lepo vzdrževani gozdni poti do jame. Nekateri so si jamo ogledali tudi znotraj in so ugotovili, da je bilo skoraj 20 stopinj temperaturne razlike.

Na pohodu se jim je pridružila tudi Jožica Kapele, vodja literarne sekcije Iskrice iz Semiča. Ob tej priložnosti je društvu Metuljčica podarila knjigo Žuborenje besed 3, ki je bila izdana ob 10. obletnici ustanovitve sekcije Iskrice.

Za zaključek je sledilo presenečenje pri zidanici v Doblički gori, kjer sta Marija in Zdenka postregli pohodnikom z malico in odlično domačo kapljico. Za njune dobrote so jima bili vsi zelo hvaležni.

Vesel klepet in smeh se je razlegal po vinogradih med zidanicami, toda, ker so morali nekateri naslednji dan v službo, so se s težkim srcem poslovili.

Junij 2017

Darinka Klemenčič